Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Dosar penal pentru "ultraj"

Dosar penal pentru „ultraj”

Autorităţile române au pornit o cauză penală pentru „ultraj” şi „ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat” pe numele tânărului care a refuzat să treacă controlul la punctul vamal Giurgiuleşti-Galaţi, la graniţa dintre R.Moldova și România.

Tânărul, originar din raionul Cahul, s-a prezentat în ziua de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Giurgiuleşti, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria.

Potrivit informaţiilor preliminare, poliţiştii de frontieră români i-au cerut cetăţeanului moldovean, în vârstă de 23 de ani, să permită verificarea maşinii, în momentul în care acesta încerca să intre în România. Acesta a refuzat însă să se supună verificării vehiculului, a întors şi a încercat să revină în Republica Moldova. În acel moment, agenţii poliţiei de frontieră au tras două focuri de armă. Tânărul a fost rănit în zona toracică şi este internat la Cahul.

Imediat după incident, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a comisariatului de poliție Cahul. În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite disimulate în locaşuri special amenajate în praguri şi podea circa 300 pachete de ţigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit Codului penal al României, dacă va fi găsit vinovat pentru ultraj, tânărul riscă până la doi ani de închisoare, iar pentru „ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat” – de la trei luni la doi ani.